SÖKE UN İLE TOPRAĞIN BEREKETİ ETKİNLİĞİ ve TAZE MAKARNA YAPIMI | ||||
EV YAPIMI MAKARNA
8 Aralık Cumartesi günü İzmir Mutfak Sanatları Enstitüsünde SÖKE UN ile Toprağın Bereketi etkinliğini gerçekleştirdik. Bu etkinliğin en önemli özelliği İzmir ‘deki ilk workshop oluşuydu. İzmir’li yemek bloğu yazarları olarak 4 saat süren çalışmada Şef Özger Tanık ‘tan makarna hamuru yapımını, doğal gıdalarla renkli makarnalar hazırlamayı, makarna kesmeyi, tortellini ve ravioli yapımını öğrendik.
Yaptığımız makarna hamurlarını açtık, çeşitli şekillerde kestik, pişirdik, Şefimizin hazırladığı çok lezzetli soslarla lezzetlendirip hep beraber keyifle yedik ve günün sonunda sertifikalarımızı aldık...
Söke Un ile yaptığımız bu çookk lezzetli makarnaları evde mutlaka denemenizi öneririm…
Sade Makarna Hamuru için malzemeler :200 gr Söke Buğday Unu
2 adet yumurta 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 -2 tutam tuz Yapılışı:
Hamur yoğurma kabının içine unu koyup ortasını havuz şeklinde açın ve yumurtaları, zeytinyağını ve 1-2 tutam tuzu ekleyip yoğurmaya başlayın. Sert bir hamur olduğu için başta yoğurması zor oluyor ama yaklaşık 10 dakika yoğurduktan sonra hamur kıvama geliyor. Hamuru streç filme sarıp 30-40 dakika dinlendirin.
Daha sonra makarna hamurunu bezelere ayırın ve makarna makinasında açıp, kesin. Makarna kesme makinanız yoksa tezgaha un serpin, merdane ile yufka açar gibi açın ve keskin bıçak yardımıyla ince şeritler şeklinde kesin. Yapışmaması için üzerine un serpin.
Taze makarnaları 3-4 gün buzdolabında, 15 gün kadar derin dondurucuda saklayabilirsiniz. Eğer kurutursanız daha uzun süre dayanacaktır.
Taze makarnaları tuzlu kaynar suda 4-5 dakika pişirin. Yani pişme süresi hazır makarnalara göre daha kısa.
Makarnanızı pişirdikten sonra üzerine hazırladığınız sosu (domatesli sarımsaklı sos öneririm ) ekleyip sıcak olarak servis edin……
Doğal gıdalarla renkli makarnalar yapmak için:
Yukarıdaki ölçülere göre hazırladığımız sade makarna hamurlarından birinin içine 1 yemek kaşığı salça ekleyerek turuncu makarna hamuru, diğer hamura 1 yemek kaşığı haşlanmış, rondodan geçirilmiş pancar ekleyerek pembe makarna hamurları, diğer sade hamura haşlanmış rondodan geçirilmiş ıspanak ekleyerek yeşil makarna hamuru, diğer sade hamura 1 tatlı kaşığı toz zerdeçal, kekik, tarhun ekleyerek sarı makarna hamuru elde ettik. Salça, ıspanak ve pancar eklediğimiz hamurların kıvamının sert olması için 1-2 yemek kaşığı un ekledik. Bu şekilde 5 ayrı makarna hamuru yoğurduk. Bu hamurlar ile yaptığım Ravioli tarifini de en kısa zamanda sizlerle paylaşacağım…
Hem eğitici, hem çokkk keyifli bir workshop oldu bizler için. Bu güzel etkinliği düzenleyen ve bizleri davet eden SÖKE UN a , Söke Un tarif danışmanı Dilek Yetkiner’e , İzmir Mutfak Sanatları Enstitüsü kurucusu Şefimiz Özger Tanık’a ve gün boyu çektiği fotoğraflarla her güzel anı ölümsüzleştiren Figen Karavaş’a çok teşekkür ederim…
|
İZMİR GOURMET GUİDE- TEA&POT ÇAY WORKSHOP | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İZMİR GOURMET GUİDE LEZZET BULUŞMALARI & TEA&POT
Sizlerle hep yemek tarifleri paylaşıyorum ama bugün “çay”dan bahsetmek istiyorum. Geçtiğimiz ay “İzmir Gourmet Guide” tarafından düzenlenen ve İzmir’in ilk ve tek çay dükkanı olan Tea&Pot’da gerçekleşen çok güzel bir etkinliğe davetliydim.
"Tea&Pot Çay Workshop"unda hem çay hakkında bilmediklerimizi öğrendik, hem de birbirinden lezzetli çayların tadımını yaptık.. Mesela siyah çayı demlerken ideal su sıcaklığının 95 derece, demleme süresinin de 4-5 dakika olması gerektiğini öğrendik.
http://www.teapot.com.tr/caylar adresine tıklayarak çayların faydaları, demleme sıcaklıkları ve süreleri hakkında bilgi alabilirsiniz.
“Bir Adım Öne Çıkanlar ödüllü" Tea&Pot`ta gerçekleşen bu güzel lezzet buluşması için İzmir Gourmet Guide `a ve Gourmet Guide etkinlik koordinatörü Ceren Oluz ‘a , Tea & Pot Cafenin mimarları sevgili Zeynep ve Nihan Minareci’ye çok teşekkür ederim…
|
DR.OETKER İLE WORKSHOP | ||||||||||||
DR. OETKER İLE SEVGİLİLER GÜNÜ TEMALI WORKSHOP
26 Ocak Cumartesi günü İzmir Yemek Blogu yazarları olarak Dr.Oetker Deneme Mutfağında yapılacak workshopa davetliydik. Bu davet beni çok mutlu etti, çünkü Dr.Oetker ürünleri mutfağımda çok kullandığım ve kalitesine güvendiğim ürünlerdir. Pasta, kek yapacağım zaman Dr.Oetker kabartma tozu ve vanilin kullanır, eğer zamanım kısıtlı ise Dr.Oetker’in kutularda satılan ekler pasta, profiterol gibi tatlılarını yaparım. Ayrıca ürün yelpazesi her geçen gün genişlediği için creme brulee (tarif için tıklayın), panna cotta gibi lezzetli dünya tatlılarını da evimizde kolaylıkla yapma imkanı veriyor bize Dr Oetker…
Workshopa katılmak üzere, Dr Oetker ‘e ait bir araçla Torbalı tesisine doğru yol aldık. Tesise vardığımızda Dr Oetker Halkla İlişkiler Yöneticileri Emine Özden , Arzu Bilici ve http://www.mutfaktayiz.biz/ ekibi tarafından güleryüzle karşılandık. Bizler için hazırlanan Dr Oetker Poğaça ve kakaolu ve sade Wolke ile birlikte çayımızı, kahvemizi içtikten sonra deneme mutfağına geçtik.
Sevgililer Gününün yaklaşması nedeniyle workshop sevgililer günü temalıydı ve “Eros Aşk Pastası” ve “cevizli muffin”yapacaktık. Dr.Oetker şefleri tarafından hazırlanmış tarifler, kullanılacak ürünler, tüm malzemeler, mikser vs araç gereç , Dr Oetker önlüklerimiz kısacası her şey hazırdı..
İlk tarifimiz Eros Aşk Pastasını yaparken Dr Oetker pandispanya ununu ve Dr Oetker dolgu kreması, Dr.Oetker krem şanti , Dr Oetker sıvı aromalar ve herkesin isteğine göre seçtiği taze meyveler, fındık, Antep fıstığı, badem krokan vs. kullandık. Pandispanyalarımızı kalp şeklindeki kalıplarda pişirdik ve pastamızı bitter ve beyaz minik kalp çikolatalar ve harf ve rakam şeklindeçikolatalar ile süsledik.
Pandispanyamız pişerken Dr Oetker markasının tarihçesiyle ilgili kısa bir film izledik ve bu kaliteli markanın, genç eczacı Dr. August Oetker’in 1891 yılında eczanesinde eczacı tartısı, havanı ve çeşitli tozlar ile çalışıp hamur Kabartma Tozu formülünü bulmasıyla doğduğunu öğrendik.
Öğle molasında bizlere ikram edilen Dr Oetker Special Pizza gerçekten çok lezzetliydi, kesinlikle tavsiye ederim.
Öğleden sonra Dr Oetker sade kek karışımını kullanarak çok pratik bir şekilde cevizli muffinlerimizi hazırladık ve 12 lik muffin tepsisinde pişirdik. “Sade kek karışımı” içinde şeker olmadığı için, bu un karışımıyla ister tatlı, ister tuzlu tarifler yapılabileceğini öğrendik.
Sevdikleriniz için çok pratik şekilde yapabileceğiniz “Eros aşk pastası” ve “cevizli muffin” tariflerini de önümüzdeki günlerde burada paylaşacağım.
Bu arada belirteyim ki kalp şeklindeki kek kalıbını ve 12 lik muffin tepsisini Dr Oetker`in sanal mağazasından sipariş ederek alabilirsiniz. Ben henüz blog yazmaya başlamadan önce (sanırım 3-4 yıl kadar önce) 12 lik muffin tepsisini Dr Oetker sanal mağazadan almıştım ve siparişimden 2 gün sonra kargo büro adresime gelmişti. Üstelik kolinin içinde hediye Dr Oetker ürünleri ve tarif kitapçıklarıyla birlikte…
Sabah 10.00 da başlayıp, öğleden sonra 16.00 ya kadar devam eden, her anı çok keyifli geçen workshop sonunda Emine Özden’den sertifikalarımızı aldık. Yaptığımız yaş pastalarımızı ve cevizli muffinlerimizi evlerimize götürmek üzere paketledik. Ayrıca bizlere Dr. Oetker yeni ürünlerinden oluşan paket ve Mutfağımda Mutluyum adlı tarif kitabı da hediye edildi.
Etkinliğimize mükemmel bir ev sahipliği yapan Dr Oetker ‘ e, Dr Oetker Halkla İlişkiler Yöneticileri Emine Özden ve Arzu Bilici’ye , tüm gün yanımızda olan Dr. Oetker ekibine ve bu güzel etkinlikte keyifle çalıştığımız İzmir Yemek Blogu Yazarı arkadaşlarıma teşekkür ederim…
Bu güzel etkinliğin video kaydına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz..
|
|
RAN GROUP KONAK PİER ETKİNLİĞİ | |||||||||||||||||||||||||
Geçtiğimiz hafta Ran Group tarafından düzenlenen Blogger etkinliğine davetliydik. 1985 yılında İzmir`de moda dünyasına açılan Ran Group, tüm Türkiye`de 100`ün üzerinde mağaza ile hizmet veren çok köklü bir kuruluş. Bünyesinde bulunan 3 cafe ve 6 restaurant ile İzmir`lilerin tercih ettiği özel mekanlar arasında bulunuyor.
7 Aralık Cumartesi günü Konak Pier`de düzenlenen etkinlikte; Ranello, Nar Artiz Gallery, Mandolin Cafe, %100 Rest. Cafe & More, Dükkan Steakhouse ve Adabeyi`nde turlar & tadımlık lezzetler ile küçük sürprizler vardı.
Bizleri Ran Group sosyal medya yöneticisi Umut Candan, saat 11:00`de Mandolin Cafe`de karşıladı. Konak Pier`in tarihi dokusu ve muhteşem deniz manzarası eşliğinde sıcak içecekler ile başlayan toplantı, yarım saat boyunca keyifli sohbetler ile devam etti.
Ayda Benefrahim ve Defne Atakan`ın kurmuş oldukları, İzmir`e sanatsal olarak büyük bir katkı sağlayan Nar Artiz Gallery ile etkinliğe devam edildi. Dünyanın 7 fotoğrafçısı arasında gösterilen Ara Güler`in, "Ara Güler İle Bir Ömür" adlı sergisini ziyaret ettik.
Ardından sıra Ranello`ya geldi. Ranello, yaratıcı ve özgün koleksiyonuyla ayakkabı çanta ve aksesuarlarda modaya yön veren İzmir`li bir marka...
Ranello mağazasındaki turumuzdan sonra sıra dünya mutfağından, sıra dışı lezzetleri tatmaya geldi.
İzmir`in geride kalan son 150 yılına tanıklık eden Konak Pier`in en gözde mekanlarından %100 Rest. Cafe & More ile tadımların ilk durağına gelindi. Yerdeki karolarından duvardaki taş dokularına kadar her bir detayıyla tarih kokan %100 Rest. Cafe & More, olağanüstü dekoruyla da sizleri adeta bambaşka bir dünyaya götürüyor. İşletme müdürü Aytül Öküzcüoğlu, müdür yardımcısı Mecit Demirçekiç ve Ran Group grup danışmanı Bahar Güngör Torcu tarafından karşılandık ve %100 Rest. Cafe & More locasında Executive Şef Fatih Taşkesen`in enfes mutfağından çıkan lezzetler ile ziyafet başladı.
Ara sıcak olarak, İtalyan mutfağından Carpaccio Trio Pesce, Mini Caprese ve çok farklı bir lezzet olan; Yılan Balığı Füme sunuldu. İzmir`lileri Sushi ile ilk defa Red Point Sushi markası altında buluşturan %100 Rest. Cafe & More; tadımlıklarına Tayvan`lı şef Sirisang Studiet`in çok özel uzakdoğu lezzetleri ile devam etti. Special Avocado Roll, California Roll ve Dragon Unagi Sushi ile uzakdoğu lezzetleri tadıldı. Daha sonra Fatih Şef`in çok özel Risotto Porcini ve %100 Ravioli lezzetleri sunuldu. Karidesli Noodle ile tekrar uzakdoğu mutfağı ziyaret edildi ve ardından ana yemek olarak %100 Bonfileli Peynir Fondü ile birlikte Fransız mutfağının en özel lezzetlerinden birisi olan, Cafe De Paris tadımıyla ikinci lezzet durağı olan Dükkan Steakhouse`a geçildi.
İşletme müdürü, Timur Mavibulut Dükkan Steakhouse hakkında kısa bir tanıtım yaptı. 24 ila 90 gün arasında özel vakumlama sistemiyle dinlendirilen (Dry Aging Sistemi) etleri anlatan Mavibulut, ızgaranın başına geçerek çok özel lezzetleri hazırlamaya başladı.
Dükkan`ın Füme Bacon`u ile başlayan tadımlıklar, özel olarak üretilen Dükkan Sucuk ve Dükkan Sosis ile devam etti. Arından Dry Aged File, Köz Patates ve Dükkan Steakhouse`un en farklı lezzetlerinden birisi olan Et Spagetti sunuldu.
Üçüncü ve son durak olan, İzmir`lilerin en taze ve en lezzetli deniz ürünlerini, Konak Pier`in rıhtımı üzerine kurulmuş harika deniz manzarası eşliğinde yiyebileceği Adabeyi`ne geçildi. Şef Ahmet Ergül`ün hazırladığı: Enginar Fırın, Şakşuka, Cibes ve Turpotu, Kuru Börülce, Antep Ezme, Ahtapot, Köz Biber, Köz Patlıcan, Kabak Şayan, Kaya Koruk, Pancar ve Patlıcan Ezme mezeleri şahaneydi. Adabeyi`nin ve şefin en özel lezzetlerinden olan Torik Lakerda ve Şevketi Bostan ‘dan sonra uskumru dolması sunuldu. İçerisinde 20`den fazla malzeme yer alan, yapımı zor ve ustalık gerektiren uskumru dolmasını da çok beğendim, mutlaka tatmalısınız…
Bu güzel organizasyon için Ran Group ‘ a, sosyal medya yöneticisi Umut Candan`a, grup danışmanı Bahar Güngör Torcu`ya, %100 Rest. Cafe & More işletme müdürü Aytül Öküzcüoğlu`na, müdür yardımcısı Mecit Demirçekiç`e, Dükkan Steakhouse işletme müdürü Timur Mavibulut`a, Mandolin Cafe işletme müdürü Erhan Türkmen`e, Adabeyi işletme müdürü İnci Karakaş`a, Ranello ve Nar Artiz Galeri`ye, Şefler Fatih Taşkesen, Ahmet Ergül ve Sirisang Studiet`e ve tüm çalışanlara teşekkür ederim.
|